zondag 22 mei 2011

renovatie

van de bibliotheek. De boekenkast voor de benedenverdieping in de maak.Kasten voor beneden zijn klaar.


meubels uit proberen. Ik wilde eigenlijk de stoel en het bankje van corbusier er in zetten maar die zijn in verhouding met de andere meubels wel erg klein.


het kleine halbankje van EM is net zo groot als de corbusierbank. Gek want in mijn verbeelding zijn dat toch behoorlijke meubels. De bruine bank van Bespac vind ik niet goed van kleur en de brokaten stoel vind ik er niet bij passen. Zal dus andere meubels maken worden.


Kast voor de bovenverdieping in de maak.


Dezelfde kast maar dan geverfd. Alle kasten zijn van sigarenkistjes, fimo en satestokjes. Ik begin nu wel aardig door de sigarenkistjes heen te raken.

Ook de zandstenen haard heb ik geverfd. Het stond niet mooi bij al dat crème.
Voorlopig is het weer over want ik moet natuurlijk ook af en toe werken. Bovendien is mijn verf op en daarvoor moet ik naar het centrum. En ja, wanneer doe ik dat?

vrijdag 20 mei 2011

bibliotheek


Ik heb de bibiotheek weer naar boven gebracht om het af te maken.
De kleur ervan stond me al een poosje tegen, bovendien paste de haard niet tussen de lambrizering. Dus, er wordt geverfd, deze keer met een spouitbus want al die treetjes en spijltjes is anders wel een heel gedoe.
En de lambrizering aan de achterwand heb ik er maar helemaal uit gehaald.
Er komen sowie so boekenkasten voor en als daar dan een paar stukjes tussen zitten die niet mooi passen is het ook geen gezicht.
Ook ben ik aan het klungelen geweest met het behang. Er loopt nu een lelijke naad over de achterwand. Maar daar komen kasten tegen dus ik hoop maar dat het niet op valt.

vrijdag 13 mei 2011

een nieuw bankje

en ik weet niet of ik hem wel oud ga maken.
G en M en ik knutselen (bijna) iedere woensdagvanond en M wilde wel eens leren hoe ik de bankjes en andere mini's oud maakte. Nou dat kan.
Ik had nog precies drie EM halbankjes. Schuren, verven en stofjes uitzoeken.
het kwam niet klaar natuurlijk op één avond dus aan het oud maken zijn we niet toegekomen. Ik vraag me af of dit wel gaat gebeuren.
Die van mij zeer waarschijnlijk niet. Ik vind hem wel mooi geworden en je kunt er ook nog eens allerlei verschillende plaatjes mee maken.
Het bankje alleen, zonder rugkussenMet rugkussen


met een groenblauwe vaas en een beeld


met het mooie houtdraaiwerk van Gerrit


Daar heb ik verschillende dingen van en kiezen is zo moeilijk. Alles op het kastje zetten is ook niet mooi, dan krijgt de vaas geen aandacht.
Dus.........zal er weer een nieuw hoekje komen???? Ik ben nog in beraad


Al met al ben ik eindelijk weer eens met mini bezig geweest.
Verder ben ik wel aan het borduren. Het kistje uit het boek van anelle ....?
Regelmatig een uurtje, dan moet het vanzelf een keer af komen.

zaterdag 7 mei 2011

kat in bakkie

Poespoes vind het heel gezellig bij mij op de de hobbykamer


vrijdag 6 mei 2011

knusselmussen middaggistermiddag was het weer zo ver! Nadat we we het huis dat Hedda haar man voor haar maakt, (schitterend, en dat vanaf een enkele foto)hadden bewonderd hebben we een grotendeels voorbereid doosje gemaakt. Daarna alle aankleed poppetjes en kleertjes uitknippen.
Hilarisch was wel dat menigeen eerst de lipjes die om het poppetje heen moeten eerst eraan lieten om ze er vervolgens weer af te knippen.
Het was weer erg gezellig!