woensdag 29 juni 2011

foto's camarque

Ik heb inmiddels 2 afleveringen van de voorjaarsvakantie op Toverkampse Tandemtochten geplaatst. Leuk om het nog eens te beleven

maandag 27 juni 2011

langzaam maar zeker

raakt het aardig vol. Op de boeken na natuurlijk. Daar moeten er nog veel van komen.
Wil nog een mooi boeket maken en een quilt voor over de balustrade van de vide


vrijdag 24 juni 2011

kleine friemeltjes

Ik had een voorbeeld van een dranktafeltje gezien, ovaal, was ff niet realiseren dus dan maar rechthoekig. tientallen friemeltjes moest ik daar voor zagen. Veel ging er verkeerd, dus materiaal op. Gelukkig heeft Co van de Kesse op Urk veel in huis, en is altijd bereid om op te sturen, en nu is hij af. Wel probeer ik om toch ooit........dat ovalen tafeltje te makenvrijdag 17 juni 2011

er kwam een stoel voorbij

Of liever gezegd een bankstel. Nelleke mailde mij een link van een voorbeeld van een bank die ze wil maken. Daar stond ook een stoel bij die ik helemaal naast de haard vind passen.
Dus, eerst een geraamte gemaakt. Vergeten om de pootjes er aan te zagen dus die heb ik later bevestigd.
Het uitvogelen hoe ik het beste de rugbekleding kon doen nam wat tijd en gepruts in beslag.
De armleuningen vielen mee. Wel had ik eerst de stof om stevig tekenpapier geplakt maar dat bleek veel te stijf, dus er weer uit geprutst.
Het bovenste zitkussen heb ik ook een paar keer gemaakt. Eerst van het sponsgedeelte van een schuursponsje maar dat werd veel te bobbelig. Ik heb het uiteindelijk om een blokje, cardboard heet het geloof ik, geplakt. En toe de afwerking. Ik had wel picotband in die kleur maar daar zijn alle poppenhuisstoelen mee afgewerkt dus dat wilde ik niet. Vond ik in een laadje nog een meter piping.
Het stuk wat je gebruikt om tussen de twee lagen stof te leggen heb ik er af gehaald.
Zo hield ik alleen het koordje over. Wel zaten daar de pluisjes van het band nog in dus die moesten er ook weer uitgefriemeld worden. Ja, de stoel heeft wel een hoog pruts gehalte.
Maar......als je bedenkt dat de stoel eerst de bodem van een kistje was, de stof voor 50 cent bij de kringloop vandaan komt, vind ik hem goed gelukt!
Echtgenoot vind dat de bovenkant van de rugleuning wel wat strakker had gemogen. Wel.....ik zal hem het materiaal geven....kijken wat het wordt.

maandag 13 juni 2011

poppenwagentje

Afgelopen vrijdag was Joan aan de beurt om de knusselmussen een workshop voor te schotelen. We waren er niet allemaal want de vakantie heeft haar intrede gedaan.
We hebben een poppenwagentje gemakt. Joan had alles al gezaagd, we hoefden het alleen te bekleden met één van de vele stofjes die ze op tafel had liggen.
Ik heb er drie gebruikt. Binnen- en buitenkant, en ander stofje voor een kussentje en dekje.
Ook heb ik wat fleecestof meegenomen voor een donzig dek. Thuis omgehaakt en er wat kant en band aan bevestigd.
Het poppenhuiskind uit de speelgoedwinkel is er beduusd van.zaterdag 11 juni 2011

bureau klaar

Het bureau is ooit sigarenkistjes, en het cederhout wat er in zit om de sigaren aan te steken, geweest. Ik heb een plaatje op internet opgezocht en aan de hand van de foto en de maten die er bij staan dit bureau gemaakt. Er zijn diverse deurtjes en laadjes in de prullebak verdwenen tot het uiteindelijk naar mijn zin was.
Het heeft aan beide kanten laden en deurtjes, er kan dus een hoop in opgeborgen worden.
Er komt nog een dranktafeltje naast waar de cognac en glazen op kunnen. En er moet een stoel voor natuurlijk maar ik ben er nog niet over uit wat voor stoel dat moet zijn. Een makkelijke oor fauteuil of een gewone stoel......zondag 5 juni 2011

beetje inrichten

Een paar foto's van de half ingerichte bieb. Ik kan er zowaar 2 bankjes in kwijt!
De schoorsteen is nog een rommeltje want het bureau is nog niet klaar en het spul moet toch ergens liggen. Het zal trouwens wel een rommeltje blijven want overal laten ze boeken en spullen liggen


donderdag 2 juni 2011

opgeknapt

Het inrichten kan beginnen. Ik moet nog wel het één en ander maken. Zoals een bureau, makkelijke stoel, vloerkleed.
Maar de kijkkast zelf is klaar en kan weer naar beneden.
De buitenkanten heb ik bewerkt met roodband, verf en patina. Zelfs Rein, die anders nogal kritisch is, vind het mooi.
Op de foto zie je alle ongeregeldheden wat scherp maar het valt echt wel mee.
Omdat ik geen trek had om in de rechterbuitenkant, die tegen de muur staat, kozijnen te maken heb ik een foto achter de vensters geplakt. Het is een plekje in het Midwolder, of Slochterbos, dat weet ik niet zo goed meer. Het leek me wel een leuk doorkijkje. De sterrenkijker die ik van Hedda kreeg wordt nu gebruikt om naar het wild te kijken. Ja verzint wat!
Op de vide wil ik een bankje neerzetten, het is alleen even zoeken welke. Het "chinese" bankje staat er erg leuk maar ik heb ook een chaise longe met zelfde stof als de gordijnen.
verder ben ik op zoek naar een patroon voor een vloerkleed. Ik had een mooie gevonden maar die wordt te groot. De trap staat in de weg.
Het moet wel iets zijn met een paisley patroon erin.
Ik heb ook een heel mooie aubisson (spel ik dat goed?) gevonden maar dat vind ik qua stijl iets te romantisch. Die bewaar ik voor de volgende kijkkast.
Ik denk er over om een Brooke Tuckerachtige kamer te maken. Eén met veel zaagwerk.
En dan een romantische sfeer. Daarvoor heb ik wel al een bankje en een stoel.
Maar eerst dit maar eens inrichten. Boeken maken!