donderdag 26 april 2012

Mas de Messier

Weer terug van een voorjaarsvakantie. Na drie jaar enorm mooi weer in deze periode in Zuid frankrijk troffen we het deze keer niet. Wat weer betreft dan. De camping is geweldig. Nederlandse beheerders, mooie grote plekken, veel privacy. Op de camping liepen een paar hangbuikzwijntjes, waarvan één los, een aantal kippen, waarvan één met kuikentjes, Konijn, cavia's, een paard heb ik gezien..... De camping ligt op de rand van een plateau op ruim 600 m hoogte. Ja, en dat was fris. Zoals in de rest van europa trouwens. We hebben veel in de auto gezeten en genoten van de prachtige omgeving. We kregen een informatiemap over de omgeving met verschillende tochten. Op mijn andere blog zal in binnenkort de foto's plaatsen van die omgeving (toverkampse tandemtochten) Van de camping zelf heb ik niet zo veel foto's jammer genoeg. Na een week kregen we het toch te koud in onze tent. (we kregen wel extra dekens en zo aangeboden van Annemarie hoor) en hebben we de gite gehuurd. Dat bleek een groot vakantiehuisje te zijn. Met verwarming!!!!!! hoe luxe voor ons na die week.. Maar het weer bleef sukkelen, beneden in het dal en bij het strand was het wel beter en daar zijn we dan ook vaak geweest. Maar om 5 uur toch weer erug en ja, dan waaide het of het regende. Dus we besloten om 2 dagen eerder weg te gaan. Valt nog mee, bedenk ik me nu. De laatste avond hebben we gebruik gemaakt van de mogelijkheid om mee te eten bij Tom en Annemarie. Annemarie kookt op dinsdag- en vrijdagavond als er tenminste 6 gasten mee willen eten. Erg lekker en het was ook nog gezellig in de serre van hun huis. Woensdagochtend zijn we om 9 uur vertrokken en na wat oponthoud bij antwerpen (we zijn dwars door Parijs gekomen zonder problemen) waren we om 9 uur 's avonds weer thuis! Als voorproefje een foto van ons plekje, niet zo duidelijk jammer genoeg en gelukkig...........klaprozen die beneden bij de stranden al wel bloeiden.
Tent opzetten in de sneeuw
Het hoogste punt heet het plekje, je kunt er makkelijk twee de waard tenten kwijt. Of een grote tent, een auto en een karretje en dan kun je nog een feestje voor 20 man geven
Gelukkig waren ze er al! Mijn klaprozen

1 opmerking:

  1. Jeeh Tineke, tent opzetten in de sneeuw, krijg al kippenvel bij de gedachte. Je hebt daar wel de ruimte en prachtige klaprozen en zo veel al. Leuk verslag weer en ik kijk al uit naar de volgende. Dank je wel voor het meegenieten.

    BeantwoordenVerwijderen