zaterdag 26 januari 2013

Aardappelmand


Gistermiddag was het weer knutselen met de knusselmussen. Petra liet ons beginnen met het wickeren van een aardappelmand.
Was nog niet eenvoudig, dat beginnen. De ijzerdraadjes schoven alle kanten op. Er werd wat afgezucht en gefoeterd. Maar uiteindelijk kreeg iedereen het wel voor elkaar. Omdat het nog veel werk is ging iedereen met een paar cm mand naar huis om het daar af te maken.
Ik heb er een verfflesje in gezet, zo krijg ik de vorm beter.
Het is inmiddels een paar uur verder......en meiden.....ik kan jullie vertellen dat het foetergehalte nog groter wordt! Omdat de mand taps moet worden aan de bovenkant moest het flesje eruit. Nou, hou die kleine ijzerdraadjes maar eens in model. Maar.....misschien zijn jullie een stuk handiger dan ik, kan ook natuurlijk. Ik heb in ieder geval de binnenkant van de voorkant ingesmeerd met lijm. Hij leek zo mooi te worden maar nu denk ik dat Pierre een mand te koop aan biedt.


zaterdag 19 januari 2013

Het mag eigenlijk nietPoespoes mag niet op de slaapkamer komen.....maar wat doe je als kat zijnde....als de deur openstaat en er liggen van die kussentjes op de grond?
- Posted using BlogPress from my iPad

donderdag 17 januari 2013

Quilten


Toen ik schreef dat ik weer zin kreeg om te quilten bedoelde ik dat ik verder wilde aan 1van de grote quilts.
Mini quilten doe ik bijna elke dinsdag middag.
Samen met mijn mini knutselmaatjes zitten we dan bij elkaar en knutselen, ieder voor zich. Heel gezellig altijd. Ik ben al een poosje met het quilten uit de DHN bezig. Ik doe 2blokjes op een middag dus het duurt even.
De lapjes zijn kleine snippertjes stof die ook altijd bewaar.
Ik pak de stofjes op goed geluk, niet volgens een patroon en probeer zoveel mogelijk verschillende te gebruiken.
- Posted using BlogPress from my iPad

dinsdag 15 januari 2013

Al weer een poosje geleden

Het is al weer een poosje geleden dat ik geblogd heb.
Ik ben druk bezig geweest. Allereerst de feestdagen, en het lijkt wel nu ik niet meer werk nog minder tijd heb. Onzin natuurlijk. Ik heb wel een hoop achterstallige klussen gedaan.
De tandarts een paar maal de hand geschud bijvoorbeeld.
Mijn rijbewijs laten verlengen, naaiwerk wat was blijven liggen weggewerkt.
Ondertussen ook aan een armband gewerkt.Dit is het begin.
Het is heel lastig om de kleur goed op de foto te krijgen

En dit is het resultaat.Dit is de kleur (bovenste foto )
En dit is de armband.
Naar aanleiding hiervan heb ik opdracht gekregen om een collier te maken in rood en zwart met veel bling.
Gelukkig hoeft dat volgende week nog niet klaar.

Afgelopen zaterdag naar de beurs op Urk geweest.
Ik had niet veel nodig maar het is altijd reuze gezellig.

Verder mocht ik in januari mijn tweede prijs van de hobbyshop ontvangen. Een goed gevulde tas met allerlei hobbyspulletjesOp de beurs in Apeldoorn kreeg je als je daar iets kocht een plastic schijfje mee. De opdracht was om daar een miniatuur van te maken. Minstens de helft van het schijfje moest te zien zijn.
( de foto,s van de werkwijze van het potje wat ik er van gemaakt heb staan op de andere computer dus die laat ik later zien).

Uiterste inzenddatum was 1 december. Halverwege december bleek dat ik de tweede prijs had gewonnen. Altijd leuk natuurlijk, er zit werkelijk van alles bij. Nu nog zin om te minien.
Ach dat komt wel weer.
Ondertussen ben ik de boeken van Jennifer Chiri.........? (Naam vergeet ik altijd) aan het lezen dus het quiltvirus begint ook weer de kop op te steken.

Ik zal proberen om nu iets eerder te bloggen.......