vrijdag 13 februari 2015

uiteindelijk

Wordt het weer lente! Ook in de Bongerd tuin. Ik ben benieuwd wat er nog meer opkomt.


En na maanden met het muizenhuis bezig zijn geweest is het nu een beetje breien en een beetje haken. en zoals gewoonlijk meerdere projecten haha.
om te beginnen een deken voor thuis!
de blokken haa ik uit, het komplete handwerken, een heel oud boekje, een boekje uit de kringloop en Busy Bessy Creatief heeft een blog waar heel veel blokken opstaan voor een meebrei deken. Dank je Elisabeth voor het delen.
                              En voor de activiteiten/atelier ruimte met natuurlijk ook een warme deken komen. kan ik straks in de tuin lekker onder zitten
Omdat in deze ruimte veel kleur is, heb ik de kleuren van het tapijt uitgezocht.
Als deze plaid een feit is en ik in het voorjaarszonnetje kan zitten ga ik een kleed afmaken.
In 1977 heb ik deze ook al eens gehaakt en ik wil dat dan nog eens doen. Natuurlijk had ik het patroon niet meer maar leve het internet en tweedehands boeken.
Ook bleek het niet simpel om het juiste garen te vinden.
De handwerk/naaimachine boer hier in Lelystad had achter in het magazijn nog een vergeten doos met het juiste garen. DMC no 30. Haaknaald 0.75 had ik zelf nog wel.

Ik maak trouwens alleen de bloemen rozetten. De bladvorm vind ik niet zo mooi.

kortom, ik kom de lente wel door!

2 opmerkingen:

  1. Wauw Tineke, dat tafelkleed, wat wordt dat mooi. En die rozenvierkantjes voor de gehaakte deken ken ik nog van vroeger, volgens mij haakte mijn moeder daar vroeger pannenlappen van, iig iets wat er op leek. Zo gezellig al die kleurtjes. De lappen voor de gebreide deken zijn ook mooi, ja Elizabeth heeft mooie dingen op haar blog staan. Leuk al die verrassingen die opkomen in de tuin, echt genieten is dat. Bij ons zijn de sneeuwklokjes nog niet zover, maar hier is het altijd beetje later.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat mooi die sneeuwklokjes, leuk een verrassingstuin Tinus.
    Jij ook al aan het breien en haken? lekker is dat om te doen , ben ook weer helemaal aan de brei! Ach als we maar bezig zijn toch?

    BeantwoordenVerwijderen