woensdag 23 september 2015

vervolg vakantie

Allereerst van kijkjes vanaf de camping.

onder aan het veld van de camping loopt een beekje. Nauwelijks te zien maar toch maar eens onderzoekenNaar beneden lopen ging vlot....maar ja ze moest ook weer naar boven

Na een paar dagen heet weer begon het ,s nachts te hozen. Daar hadden we op gerekend en dus alles binnen gezet. We vroegen ons af of ons zeer goedkope tentje waterdicht zou zijn. Ja, dat was hij. Tenminste.....we waren wel vergeten het raampje van de slaaptent dicht te doen. Werden we wakker van regen op ons hoofd. Echt bijdehand. Gelukkig was alles snel weer droog. 
Van de mevrouw van de camping hadden we een kaart van de omgeving te leen gekregen. Toen ik die eens goed bekeek zag ik met grijze letters Le Marche staan, over gebied waar wij zitten. Toscane stond heel ergens op de kaart! Ik maar roepen dat ik de heuvels van Toscane niet glooiend vind. Nee, kan wel kloppen. We zitten ook niet in Toscane. Stel onnozelaars.
Zondag 6 september op weg met de auto. Het zou die dag regenen en zo konden wij de weg naar Toscane verkennen. Dus, een bepaalde plaats in het navigatie systeem gezet en rijden maar.
Na een paar uur rijden waren we nog nergens. Hadden alleen haarspeldbochten gezien. Later bleek dat we in kringetjes op die steile heuvels hebben rondgereden. Dus toen toch maar een deugdelijke kaart van Italië gekocht. 
Morgen, maandag 7 sept vertrekken we richting Toscane want dat wil ik nu wel eens zien.
nog een paar laatste foto,s van deze camping.


maandag 21 september 2015

vakantie september 2015

het is een poosje rustig geweest maar de familie niet zo nozel was op vakantie!
Al jaren wilden we een keer nar Toscane. Het kam er steeds niet van maar nu zou het dan toch gaan gebeuren. Er werd voor deze periode een temperatuur van rond de 25 graden verwacht. Prima, Warmer vind ik niet lekker.
Tot een paar jaar geleden kochten we dan een kaart waar we de bestemming zochten, De route uitstippelden en ik zat dan zo,n beetje de hele reis met de kaart op schoot al dan niet juiste aanwijzingen te geven. Nu de we dat niet meer. Lang leve het navigatiesysteem!
Een familielid van R. was al eens in Toscane geweest en beval ons een leuke camping aan.
De eerste reisdag ging erg flitsend. Aan de overkant zagen we ellenlange files. kinderachtig als we zijn hadden we nogal leedvermaak. we kwamen terecht in een dorpje vlakbij Jenbach (oostenrijk)
Een geweldig hotel, eigen balkon en het was nogal warm!
Uitzicht geweldig.De volgende dag ging het richting Toscane. het was al snel 30 graden en zou later 37 worden. Iets teveel van het goede maar de er maar iets aan. gelukkig deed de airco in de auto het goed.
Toen het adres van de camping invoeren. ja, wat ws dat ook al weer? Niet opgeschreven. Staat in mijn tablet aldus heer gemaal. Wel daar heb je onderweg niets aan. Het dorp wist hij nog wel. Nou, dan kom je ook al een heel eind toch?
De reis duurde wel veel langer dan we verwacht hadden. Kregen het idee dat we half Italië doorkruisten. Waren ook wel wat verbaasd dat we ineens aan onze linkerkant een zee zagen opdoemen. Nu ben ik geen topografisch wonder maar ik had toch het idee  dat die zee aan de rechterkant moest liggen. Maar.....zal wel goed zijn.
Uiteindelijk kwamen we na veel kleine weggetjes bij het dorp aan. Er waren drie campings. Welke had het familielid nu aanbevolen. Dat wist R niet meer. Dus op goed geluk maar iets uitgezocht.
We waren moe, het was bloedheet, camping zag er goed uit. Lekker klein met ruime plaatsen en weinig gasten. De beheerders zijn Nederlands dus dat was ook makkelijk. Tinus ging nergens meer heen. Eenmaal gesetteld waren er wel wat kleine minpuntjes. Geen stroom bij de tent. We hadden wel een plankje in de gemeenschappelijke koelkast tot onze beschikking. Voorwerpen die opgeladen moesten worden konden worden neergelegd in een gemeenschappelijk kastje. Niet dat je er veel aan had want internetten kon maar beperkt! Iedereen heeft zo zijn/haar eigen filosofie en hier was het idee dat gasten ,s avonds gezellig bij elkaar op het gemeenschappelijk terras zaten om elkaar te ontmoeten en dan werd er NIET geïnternet! Ik moest steeds meer aan een commune denken en daar had ik in de jaren ,60 al een hekel aan.
maar.....de camping zelf was geweldig dus we bleven, we hoeven tenslotte niet gezellig op het terras te zitten wel?
Het eerste uitstapje was naar het strand

Prachtig mooi maar o zo warm


R. vermaakte zich verder op de dag met zijn racefiets en ik hield me bezig met het uitzicht vanaf de tent
Schilderen ging niet zo goed, de verf droogde aan de kwast en ik moest met mijn stoel de hele dag rond de tent draaien om in de schaduw van de bomen te blijven.
De volgende dag maar eens in de koelte van de auto de omgeving verkennen.
Maar daarover meer in een andere post.